Tartu Ülikooli korraldab neljandat korda informaatika õpetamise konverentsi

13.–15. jaanuarini toimub Tartu Ülikooli Delta keskuses neljas informaatika õpetamise konverents, kuhu huvilised on oodatud tutvuma uusimate suundadega Eesti koolide informaatikaõppes ning jagama oma mõtteid ja kogemusi kaugõppe teemal. Konverentsile saab juba praegu registreeruda.

Tänavusel informaatika õpetamise konverentsil on kavas põhiettekanded Jõhvi tehnoloogiakoolist, tehisintellektist ja informaatikaolümpiaadidest. Kohapeal toimuvad töötoad, kus räägitakse muu hulgas robootikast, programmeerimisest gümnaasiumis, turvalisusest ja haridustehnoloogiast, võimalik on katsetada mitmesuguseid õpetamiseks kasulikke lahendusi. 

Osalema on oodatud õpetajad, huviringide juhendajad, koolijuhid, haridusametnikud, IT-praktikud ja kõik teised, kellele on informaatika õpetamisega seotud temaatika oluline. 

Tartu Ülikooli loodus- ja täppisteaduste valdkonna õppeprodekaani professor Varmo Vene sõnul on Eesti üldharidus- ja muudes koolides viimase pooleteise aasta vältel viidud õpetamine täiesti uuele tasemele. „On näha, et meie värsked üliõpilased on varasemate õpingute käigus juba omandanud oskused toime tulla nii veebi- kui ka hajaõppega. Selle juures ei tohi alahinnata õpetaja rolli. Eesti õpetajad, ja just informaatikaõpetajad, on panustanud väga palju praeguste üliõpilaste teadmiste ja oskuste kasvu,“ ütles Vene. Ta lisas, et informaatika õpetamise konverents on sobiv võimalus jagada oma kogemusi ja teadmisi kolleegidega ning samuti hea võimalus kuulda uutest kasutusele võetud vahenditest ja õpetamise üldisest arengust. 

Lisaks põhiettekannetele ja töötubadele tutvustatakse konverentsil ka viimastel aastatel valminud uusi kursusi ja õpikuid ning jagatakse soovitusi nende kasutamiseks õppetöös. Konverentsile on veel oodatud ettekanded eri kooliastmetes kasutatavate vahendite ja ideede kohta, mis toetavad informaatika õpetamist koolides. Osalejatel on võimalik külastada Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi uurimisrühmi ja laboreid ning ka teisi Delta keskuses asuvaid üksusi.  

Olenevalt Covid-19 olukorrast riigis jätab korraldustoimkond endale õiguse korraldada konverents täielikult veebis.

Konverents toimub IT Akadeemia toel.

Lisateave:
Reelika Suviste, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi informaatika didaktika lektor, reelika.suviste@ut.ee
Piret Luik, Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituudi informaatika didaktika kaasprofessor, piret.luik@ut.ee

Tudengid seisavad diplomitega

Student Project Contest 2024

ITTM 1

How to successfully apply for internships? Industrial Masters in IT introduction and career counselling seminar.

Sandbox Industry Project, guest speaker Kuldar Taveter

Looking back on the Sandbox Digital Product Management Industry Project