Autor:
Andres Tennus

Ka väike annetus on Ukraina üliõpilastele suureks abiks!

Tartu Ülikooli Sihtasutuse Ukraina stipendiumi fond andis Ukraina üliõpilaste toetuseks välja sügisesed stipendiumid. Ettevõtete, eraisikute ning Kanada ja USA väliseestlaste kogukonna abiga on aasta jooksul fondi kogutud ligi 117 000 eurot ja välja antud 113 stipendiumi.  

Tartu Ülikool ja Tartu Ülikooli Sihtasutus tänavad kõiki Ukraina stipendiumi fondi annetajaid. Fond jätkab annetuste kogumist, et toetada Ukraina üliõpilasi ka edaspidi. Uus stipendiumivoor algab plaani kohaselt 15. veebruaril 2023, kuid seda saab teha ainult piisavate vahendite olemasolul.

Üliõpilaste toetamiseks tuleb meil ühiselt edasi tegutseda. Novembri seisuga on ülikoolis üle 4000 töötaja ja ligi 14 000 üliõpilast. Kutsume kõiki üles tegema fondi kasvõi väikese püsiannetuse. Kui iga töötaja annetaks 5 eurot ja iga üliõpilane 1 euro kuus, koguneks kevadsemestri alguseks 100 000 eurot, millega saaksime jätkata tudengite toetamist. Püsiannetuse tegemine on lihtne ja võtab aega üks-kaks minutit.

Vaata õppeprorektor Aune Valgu videopöördumist Tartu Ülikooli Ukraina stipendiumi fondi teemal.

Ukraina üliõpilaste lood

„Õpin Tartu Ülikoolis ettevõttemajandust. Kevadel ülikoolilt saadud stipendium oli mulle ja mu perele suureks abiks. Minu isa ettevõte pidi tegevuse lõpetama ja isa ei saanud mind enam rahaliselt toetada. Nii elasin selle stipendiumi toel pikka aega. Aitäh, et toetate ukrainlasi nii raskel ajal!“ 

 

„Olen ülikoolilt saadud rahalise abi eest siiralt tänulik. See oli kiire ja tuntav toetus mulle mu õpingute jaoks ja ka mu perekonnale. Kuna mu ema kaotas Ukrainas püsiva töö, andis stipendium rahalise puhvri. See aitas mul katta mitme kuu elamiskulud.“

Ka sinu väike annetus on suureks abiks!

Lilled aulas

JÄRELVAATA: emakeelepäeva avalik loeng „Kas Vikipeedial on kohta (üli)koolis?“

Eesti lipud peahoone ees

JÄRELVAATA: Eesti Vabariigi 106. aastapäeva kontsertaktus

Raimond-Hendrik Tunnel kaitseb doktoritööd „Video Game Design and Development Bachelor's Curriculum for Estonia“

Raimond-Hendrik Tunnel kaitseb doktoritööd „Video Game Design and Development Bachelor's Curriculum for Estonia“